Inkubator sociala företag

Inkubator för Sociala företag

Träning ger färdighet och trygghet ungefär som när vi är barn och tränar oss inför vuxenlivet, genom att ”leka” affär eller upptäcktsresande eller andra roller som hör vardagslivet till. Genom vår inkubator vill vi skapa inblick och trygghet för att inspirera till socialt företagande. Här får du chansen att praktiskt testa, i en reell arbetssituation, i form av potentiellt utvecklingsprojekt under handledarskap och känna om du vill bli företagare och om socialt företagande passar dig.

Vi öppnar för möjligheten att genom handledning utforma idéerna både praktiskt och teoretiskt samt att hitta samarbetspartners som är intresserade av att arbeta i ett socialt företag.

För att sedan realisera dina idéer, kan ett steg senare i processen vara att få rådgivning från t.ex. Coompanion eller annan aktör.

Vi är själva ett socialt företag och exempel på vårt arbete som inkubator är hunddagiset Hunddrivet i Trollhättan. Som startades som en hundrastning under vårt tak, med möjlighet och mål att utvecklas och avknoppas till ett eget socialt företag i form av ett hunddagis.

Önskar du få veta mera? Ring 0520 – 66 38 30 eller maila Christina Södergren Nilsson (christinasodergren@wiwcenter.se)